Skip to main content
  woensdag, 09 februari 2011
  5 Antwoorden
  2.5K Visits
  Abonneer
Mogelijk heeft iemand dit al eens gehad:

1 koplamp(H4) was defect geraakt(bestuurderszijde),vervangen door identiek type,bleek deze plots veel minder fel te branden dan normaal.(zelde wattage/voltage/type en goed aangesloten,connector is niet gecorrodeerd oid)
Lamp verplaatst naar andere kant;lamp bestuurder blijft flauw branden.....
Op het dashbord licht t grootlichticoon flauw op.
Grootlicht werkt normaal.

Mogelijk aardingsprobleem?Kabels verdwijnen in de boom,weet iemand waar deze uitkomen op t chassis?
Van beide H4 lampen branden beide spiralen;
-op de goed werkende de dimlichtspiraal fel,grootlichtspiraal flauw.
-op de slecht werkende beide spiralen flauw.
5 jaar geleden
·
#42749
Wat je beschrijft klinkt inderdaad als een aardingsprobleem; beide gloeidraden lijken in serie te staan.
Het vreemde is echter dan dit "eigenlijk" niet voor moet kunnen komen, door de negatieve schakeling
van de koplampen. In andere markten dan Nederland zijn er uitvoeringen die positief geschakeld zijn,
is jouw auto van origine Nederlands? Dan kan ik uit je berichten niet opmaken namelijk.

Een andere optie is dat de vervangende H4 "niet klopt": dat de gloeidraden
niet op de juiste manier aan de contacten hangen of dat er een interne kortsluiting
is in 1 van de lampjes, die dan een "backfeed" geeft aan de adere lamp.

Hoe gedragen de lampjes zich als zij als ENIGE aangesloten zijn? Dus zonder de andere erbij?
  • Pagina :
  • 1
There are no replies made for this post yet.