Skip to main content
  woensdag, 23 januari 2008
  38 Antwoorden
  6.5K Visits
  Abonneer
Ik heb zestien maanden terug een nieuwe Aygo gekocht. Ik heb er bijna 40000km mee gereden, nooit een probleem gehad. Twee weken geleden hoorde ik ineens een raar “schrapend / gierend” geluid tijdens het accelereren. Niet erg hard maar wel aanwezig. Je hoort het vooral als de motor koud is maar het geluid blijft heel zacht aanwezig als de motor warm is. Als je de koppeling intrapt of in de vrij zet en gas geeft hoor je het geluid niet. Ik dacht dat de distributie riem of iets dergelijks wat los zat en bracht de auto naar de garage. Een half uurtje later was het probleem verholpen, althans, dat werd me vertelt. De morgen daarop, het zelfde geluid. Ik weer de garage gebeld en afgesproken om de auto te brengen en een nachtje te laten staan zodat de monteur het zelf even goed kon horen. Zo gezegd zo gedaan en de auto in de middag weer opgehaald. Volgens de man achter de balie was het probleem nu echt verholpen, er was een water tankje lek die op de V-snaar lekte, beide zijn vervangen. Ik blij, eindelijk opgelost, tenminste… De ochtend daarop, nog steeds het zelfde geluid. Ik heb het twee dagen aangezien, in de hoop dat het misschien nieuwigheid van de V-snaar was (weet ik veel!). Het geluid ging niet weg, ik de garage weer gebeld. Erg vervelend allemaal enzovoort, breng de auto maar, nachtje staan laten en in de morgen zelf even met de monteur mee rijden om het geluid aan te wijzen, in hoe verre dat mogelijk is. De volgende morgen rijden de monteur en ik in de auto, het geluid is duidelijk aanwezig maar de monteur hoorde het niet. Ik heb van alles geprobeerd om het aan te wijzen, vergelijkingen met soort gelijke geluiden enzovoort. De auto is vervolgens op de brug gegaan en toen uiteindelijk een andere monteur met me meereed was de motor alweer zover opgewarmd dat het geluid dusdanig zacht was dat ik het niet meer “aanwijzen” kon. Afgesproken om later op de dag terug te komen om nog een poging te wagen met een andere monteur. Gelukkig hoorde deze monteur wat ik bedoelde, je snapt vast wel hoe blij ik was. Ondanks dat je zeker bent van je zaak ga je zowat aan je zelf twijfelen, of ieder geval denken dat de mensen daar denken dat je uit je nek lult. Het geluid horen is natuurlijk iets anders dan ook weten waar het vandaan komt en hoe je het oplost. Ik zou de auto laten staan en gebeld worden als het opgelost was. Ik moet zeggen dat de service bij Louwman verder prima was, ze hebben wel hun best gedaan en ik kreeg een gratis leenauto mee. Volgens mij zit dat bij de garantie in maar dat doet er niet toe.
Nu 5 dagen verder ben ik gebeld, ik kan m’n Aygo weer ophalen. Het probleem is niet opgelost. Ze hebben het vergeleken met een andere Aygo, die heeft het zelfde geluid. Vreemd, want de eerste 15 en halve maand heb ik dat geluid nooit gehoord, ook niet tijdens mijn proefrit in een andere Aygo. Een andere Aygo bezitter die ik ken heeft ook nog nooit een dergelijk geluid gehoord. Volgens Louwman komt het probleem bij de uitlaat weg, en kan geen kwaad. Waarom hoor ik het geluid dan alleen als ik optrek maar niet als ik accelereer terwijl de motor in z’n vrij staat of de koppeling is ingetrapt? Bovendien, als ze niet weten wat het precies is, hoe kunnen ze dan zeker zijn dat het geen kwaad kan? Kijk, als het echt geen kwaad kan, kan ik ermee leven ondanks dat het me behoorlijk irriteert. Maar mijn “geluk” zou nu net weer zijn dat het probleem langzaam erger wordt en ineens voor grote problemen zorgt als mijn garantie is verlopen en zodoende ik voor de kosten opdraai.
Het geluid is moeilijk te definiëren, vooral voor iemand met weinig verstand van auto’s. Het heeft wat weg van een doorslippende V-snaar, maar het neigt ook naar metaal wat over elkaar schaaft. Het is niet erg hard maar wel aanwezig. Vooral als de motor koud is maar ook daarna lichtelijk aanwezig. Alleen als je accelereert, maar zodra je de koppeling intrapt of de motor in z’n vrij zet en gas geeft is het er niet.

Hebben meer Aygo bezitters dit geluid in de auto? Weet iemand wat dit probleem is, of in welke richting ik het probleem zoeken kan? Is het antwoord van de garage acceptabel?

Ieder geval bedankt voor de moeite! ;D

André
5 jaar geleden
·
#14863
Beste mensen,

helaas heb ik precies hetzelfde alleen met een c1. Hij is nu 2,5 jaar oude en zit dus al buiten de fabrieksgarantie. nou moet hij eind deze maand(mei) naar de dealer voor een beurt van 45000 km.

We hebben wel een onderhoudcontract van 3 jaar of 45000 km zou dit er dan nog in vallen of moet ik gaan sparen?

hebben trouwens nog meer c1 rijders er last van?

mvg Ton van Zeumeren
  • Pagina :
  • 1
  • 2
There are no replies made for this post yet.